Εσύ πόσους τουρκοκύπριους σκότωσες τότε;

Μάλιστα! χθές τα ΜΜΕ έπαιξαν κι αυτά τον ρόλο τους….μέσα στον παροξισμό που έχουν πάθει οι εθνικιστές ότι “εμείς οι ε/κ ειμασταν απλά θύματα του Αττιλα” ο Πολίτης βγάζει στην δημοσιότητα ένα άρθρο που τους επιβεβαιώνει! γιατι?

Δεν λέω είναι καλό που έχουμε μια μαρτυρία του Αττίλα… και απο ότι γράφει συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Τουρκίας. Μακάρι να είχαν κι άλλοι το θάρρος του.

Εδώ στην Κύπρο πότε θα βγουν να πούν τις δικές τους μαρτυρίες; πότε θα βγεί κάποιος να πει “ναι σκότωσα κι εγώ τουρκους, σκότωσα κι εγώ τουρκοκύπριους” “ήμουν στην ΕΟΚΑ Β και σκοτώναμε”?

Πότε θα καταλάβουν ότι ειναι φυσιολογικό να σκοτώνεις στον πόλεμο και ότι ποτέ σε κανένα πόλεμο μία πλευρά δεν κάθοταν απλά να την φάει.

Πότε θα καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να αποκαλυφθούν οι δολοφόνοι της ΕΟΚΑ Β για να μας αφήσουν να ζούμε μετά ειρηνικά;

Έτσι λοιπόν προτρέπουμε αν έχουν το θάρρος που είχε ο Αττίλας να βγεί και να μιλήσει, να βγούν και οι ελληνοκύπριοι και να το παραδεχτούν. Να βγεί ο Σαμψών και να μας πεί “πόσους τουρκοκύπριους σκότωσες τότε;” (έχω την εντύπωση πως ο ίδιος έχει πεθάνει αλλά σίγουρα θα υπάρχουν άλλοι..)

*****************************************************

Συγκλονιστική ομολογία Τούρκου ηθοποιού για εκτελέσεις Ε/Κ

«Σκότωσα δέκα άτομα»

Τον λένε Αττίλα και στη σειρά που παίζει, ο χαρακτήρας του κρατά συχνά όπλο. Το ίδιο έχει κάνει όμως και στην πραγματική ζωή, εκτελώντας δέκα E/K αιχμαλώτους στην εισβολή
Τ
α λόγια που ξεστόμισε στο πλαίσιο τηλεοπτικής εκπομπής στο τουρκικό κανάλι «Star» συγκλόνισαν την κοινή γνώμη της Τουρκίας και λίγες ώρες αργότερα ο συγκλονισμός αυτός μεταφερόταν αναπόφευκτα στην Κύπρο, ξυπνώντας σε ελεύθερες και κατεχόμενες περιοχές τη φρίκη που επικράτησε στο νησί το 1974.

«Σκότωσα δέκα αιχμαλώτους» ήταν η φράση με την οποία άρχισε ο δημοφιλής στην Τουρκία ηθοποιός, Ατίλλα Ολγκάτς, να εξιστορεί στην εκπομπή «Γιατί βρίσκεσαι εδώ» μια τραγική πτυχή της ζωής του, το πέρασμά του δηλαδή από την Κύπρο.

Τα όσα πρόσθεσε στη συνέχεια ήταν ακόμα πιο συγκλονιστικά ρίχνοντας αυτή τη φορά με μια εθελούσια ομολογία φως στις εκτελέσεις εκατοντάδων Ε/Κ και Ελλαδιτών από τον τουρκικό στρατό. «Το πρώτο άτομο που εκτέλεσα ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης» συνέχισε λέγοντας πως αρχικά όταν διατάχθηκε να προχωρήσει στην εκτέλεση αρνήθηκε σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι καλλιτέχνης και πως δεν μπορεί να αφαιρέσει μια ζωή. Η απάντηση που έλαβε από τον διοικητή του δεν του άφησε, όπως εξήγησε, περιθώρια αντίδρασης. «Εδώ τελειώνει η τέχνη και αρχίζει η αληθινή ζωή, ο πόλεμος. Σου έδωσα εντολή και εσύ θα σκοτώσεις» ήταν η φράση του αξιωματικού.

Περιγράφοντας στη συνέχεια τη σκηνή της εκτέλεσης ο Ολγκάτς θυμήθηκε ότι ο 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης τον έφτυσε στο πρόσωπο όταν γύρισε το όπλο του προς το μέρος του. Θυμήθηκε επίσης ότι ο 19χρονος είχε δεμένα τα χέρια του πισθάγκωνα. «Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε» ομολόγησε για να συμπληρώσει ότι στη συνέχεια σκότωσε κι άλλους αιχμαλώτους. «Αφού τους σκότωνα πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα αλλά την επομένη σκότωνα και πάλι» συνέχισε περιγράφοντας τη φρίκη του πολέμου, ενώ σε άλλο σημείο της αφήγησής του παραδέχθηκε πως ο τραγικός απολογισμός των εκτελέσεων από το χέρι του ήταν συνολικά δέκα άτομα.
Ο Ολγκάτς, ένας προφανώς από τους πολλούς Τούρκους στρατιώτες που προέβησαν σε τέτοια εγκλήματα πολέμου το 1974, λέει ότι δεν μπορεί να ξεχάσει τα πρόσωπα των θυμάτων του και πως ακόμα και σήμερα ακούει να ηχούν στα αφτιά του τα λόγια του διοικητή του: «νομίζεις ότι πάντα θα σκοτώνεις πάνω στη σκηνή; Πάρε το όπλο και σκότωσε κάποιον στα αλήθεια, να δεις πώς είναι».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Κωδικός άρθρου: 848766

ΠΟΛΙΤΗΣ – 23/01/2009, Σελίδα: 6

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s